Praatcafé dementie – afsluiting in 2019

In 2019 was het praatcafé dementie Tienen aan zijn 16e jaargang toe. Het praatcafé organiseert samenkomsten in Tienen voor familie en mantelzorgers die de zorg opnemen voor mensen met dementie. Het wil een vrijblijvende en laagdrempelige ontmoetingsplaats zijn, met ruimte voor ervaringsuitwisseling, een goed gesprek en een luisterend oor voor hun vragen

Tijdens ieder praatcafé verstrekt een gastdeskundige, aan de hand van een vooraf bepaald thema, informatie en advies. Naast bestaande partners wordt er ook geprobeerd om eigen medewerkers uit het werkveld uit te nodigen om dit initiatief te ondersteunen op het vlak van voorbereiding, bekendmaking of het verlenen van hun deskundigheid.

Via het praatcafé bieden we een platform aan waar patiënten en families elkaar wegwijs kunnen maken in de wereld van de dementerende. Het is een vorm van begeleiding en steun voor de zorgdrager, met voorlichting en advies met een andere tint dan in de reguliere hulpverlening, waarbij zij ook de kans krijgen om hun stem te laten horen.

Na 16 jaar praatcafé dementie werd besloten om in de toekomst een andere weg op te gaan. Over de toekomstige initiatieven volgt nog informatie.